Perşembe, Aralık 5, 2024
Ana SayfaMobilTikTok kullanıcılarının verilerini satıyor mu ?

TikTok kullanıcılarının verilerini satıyor mu ?

TikTok kullanıcılarının verilerini satıyor mu ? 2016 yılında , ByteDance şirketi tarafından Tiktok video uygulaması geliştirildi. Çin’de ise Douyin ismini kullanmayı tercih eden firma , 2019 yılından sonra , Google Play Store , Appstore ve diğer indirme panellerinde zirveye oturmayı başardı. 2020 yılına gelindiğinde daha fazla ilgi odağı haline gelen , video paylaşma uygulaması , bugünler de kullanıcıların verilerini Çin hükümetine sattığı iddası ile yüzyüze geliyor.Ülkemizde de , milyonlarca kullanıcı bulunan Tiktok uygulaması , bu iddadan sonra Hindistan hükümeti tarafından yasaklandığı belirtildi. Tiktok uygulaması en fazla Hindistan’da tercih ediliyordu.

tiktok videoları

TikTok kullanıcılarının verilerini satıyor mu ?

Dünya üzerindeki en büyük forum platformlarından biri sayılan Reddit sitesinde , bir kullanıcı Tiktok kullanıcılarının verilerini Çin hükümetine sattığını iddaa ediyor. Dünya üzerinde en fazla izlenen Tiktok videoları hakkında atılan bu iddalar , izlenme sayılarını düşürmeyi başarmış durumda. Çoğu uygulama , kullanıcıların gizlilik verilerinin ihlali konusunda çok hassas davaranır iken , Tiktok uygulaması hakkında verilerin satıldığı iddaası ortalığı daha fazla karıştırmakta. Peki Reddit kullanıcısı hangi verilen satıldığını iddaa etmekte.

Önerilen Makale : Hayat eve sığar uygulaması nasıl çalışır ?

1- Tiktok indirme işlemi tamamlandıktan sonra, kullanıcıların verileri hakkında analize başlıyor. Analiz ilk önce ,kullanıcının kullandığı telefon modeli , ram , işlemci , yapım numarası , imei , donanım bilgisini veri olarak kaydediyor.

2- Tiktok videoları sayesinde , kullanıcıların galerisindeki resimlere ve videolara ,gif ve diğer görselleri veri olarak hangi bünyesine indiriyor.

3- Uygulamayı kullandığınız esnada , bağlandığınız wifi ağı ,şifreleri , ıp adresinizi , ve konumunuzu kayıt altına almakta. Bildiğiniz üzere Tiktok uygulaması kullanır iken konum erişimine izin vermeniz gerekiyor. Reddetseniz bile , yaklaşık 1 dakika da bir , cihaza ping yollayarak konum erişiminizi görebiliyor ve bunuda kayıt altına alıyorlar.

4- Tiktok video uygulaması , hakkında atılan iddalardan diğerleri ise , uygulamayı kullanmasanız bile mikrofon erişimi olduğu için ,siz kullanıcıların ses kayıtlarını , kaydettiği belirtiliyor.

5- Bunlarla sınırlı kalmayan Tiktok video uygulaması , sizlerin paylaşmadığı videoları , kendi tanıtım reklamlarında sizlerden izin almadan , reklamlarda yayınladığı ortaya çıktı.

Wish güvenli mi ? Wish nedir ? Wish nasıl kullanılır ?

Konu hakkında , Sosyal medya uygulaması tarafından bir açıklama gelmemesi , ortalığı daha da kızıştıracak gibi görünüyor . Hindistan’da yasaklanan uygulama hakkında , Ülkemizin herhangi bir önlem alıp almayacağı ise ilerleyen zamanlarda ortaya çıkacaktır. Uygulamanın para konusunda çekinmeyerek , bu konuları atlatacağından eminim. Ama bizlere kalırsa , artık Tiktok indir yerine daha yararlı yazılımları (bilgi içerikli ) indirmenizi tavsiye ederiz.

Diğer Yazılar

2 YORUMLAR

Bu Hafta Popüler

En Popüler İçerikler